Jutuksi App

 

Kommunikointi tehty helpoksi.
Mobiilisovellus puhevammaisten, tulkkien ja läheisten tueksi.

Jutuksi App -sovellus

Palvelumme

Puhetulkit JuTuksi tarjoaa yksilöllistä palvelua asiakkaiden kommunikointitarpeiden mukaan. Puhevammaisten tulkki toimii asiakkaan kommunikoinnin tukena elämän eri osa-alueilla kuten työssäkäynnin, asioinnin, yhteiskunnallisen osallistumisen, harrastamisen ja virkistymisen parissa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Tulkkaustilanteissa perustason lisäksi JuTuksilla on valmiudet vaativan tason tulkkauksiin. Vuosien kokemuksella suoritamme kommunikaatiomateriaalin päivitystä sekä valmistusta, perehdytämme tarvittaessa asiakasta ja hänen lähiympäristöään uusiin kommunikointikeinoihin sekä erilaisiin kommunikoinnin apuvälineisiin. Lue Lisää. Toimimme kommunikoinnin eri osa-alueiden asiantuntija tehtävissä. Tarjoamme paritulkkausta, jolloin käytössä on kaksi tulkkia samanaikaisesti. Paritulkkausta käytetään tilanteissa, jotka ovat ajallisesti pitkäkestoisia tai muuten niin vaativia, että hyvän tulkkauspalvelun järjestämiseksi tarvitaan kaksi tulkkia. Lue tästä - puhevammaisten tulkin eettiset periaatteet

Yritys

Puhetulkit JuTuksi ay on perustettu vuonna 2009 kahden naisen yhteistyön tuloksena vastaamaan puhevammaisten tulkkipalvelujen jatkuvan kysynnän kasvun tarpeisiin.  Yrityksemme perustettiin vuosien harkinnan tuloksena. Kesällä 2011 yritysmuotomme muuttui osakeyhtiön muotoiseksi. Yhteistyömme alan toimijoiden parissa on vuosien kuluessa nivoutunut vankan osaamisen ammattitaidoksi. Yrityksemme nimi kuvaa hyvin toimialaamme ja toisaalta toivomme sen rohkaisevan ihmisiä ottamaan puheen tuoton ja ymmärtämisen haasteet jutuksi (puheeksi). JuTuksin kirjoitusmuoto saa vaikutteita etunimiemme alkukirjaimista. Puhetulkit JuTuksi on yritys, joka tarjoaa palveluitaan kommunikoinnin eri osa-alueilla esiintyviin haasteellisiin tilanteisiin. Yrityksemme kotikunta on Paimio, josta on hyvät liikenneyhteydet sekä Turkuun että Saloon päin. Erillistä toimitilaa yrityksellämme ei ole, vaan yritystoimintamme tapahtuu pääosin asiakkaan asiointikohteen mukaan. Aloitimme yritystoimintamme puolentoista henkilön henkilöstövahvuudella. Nykyinen henkilöstöresursimme on seitsemän ammattitaitoisen tulkin muodostama kokonaisuus. Toimeksiannot yrityksellemme määrittelevät henkilöstöresurssien uudelleen arviointia. Suurin työllistäjämme on sopimuskumppanuus Kelan rahoittamis- ja järjestämisvastuulla oleva puhevammaisten tulkkauspalvelu. Yhteistyö Kelan kanssa on alkanut vuonna 2010. Tarjoamme myös kolmannen tahon tulkkausta, kuten poliisin ja terveydenhuollon tarpeisiin.

Henkilöstö

Taina Somppi
Mountain View
 

Taina:

Puhevammaisten tulkiksi valmistuin 2008. Ennen tulkin työtä toimin vuosia erityispäivähoidon työntekijänä Paimion kaupungilla. Luonteeltani olen rauhallinen sekä eläin- ja lapsirakas, keski-ikäinen äiti-ihminen. Sopeudun hyvin myös nopeasti muuttuviin olosuhteisiin. Elämästä ajattelenkin, että asioilla on tapana järjestyä.
Lue lisää

Jaana:

Olen toiminut koulutettuna puhevammaisten tulkkina vuodesta 1999. Olen työskennellyt V-S Ehp ky:ssä kommunikaatio vastaavana sekä TYKS Tikoteekissa AAC-ohjaajana. Olen saanut seurata alan kehitystä sen alkuajoista nykyhetkeen tapahtumien ytimessä. Tunnen suurta paloa työhöni ja teen sitä täydestä sydämestäni.
Lue lisää
Jaana Kalliokulju
Mountain View
Tuula
Mountain View

Valmistuin Kaarinasta puhevammaisten tulkiksi vuonna 2015. Tätä ennen olin työskennellyt pitkään kehitysvammaisten ja autististen henkilöiden parissa. Nykyinen asiakaskuntani koostuu laaja-alaisesti eri puhevammaryhmistä. Vapaa-aikanani ulkoilen ja myös perheeni on minulle tärkeä. Luonteeltani olen rauhallinen ja tarvittaessa joustava.
Veera
Mountain View

Puhevammaisten tulkiksi valmistuin vuonna 2015. Työni on vahvasti osa elämääni, jossa haluankin koko ajan kehittää itseäni opiskelemalla lisää ja pitämällä silmäni auki. Olen onnellinen saadessani tehdä työtä, joka on minulle tärkeää. Olen iloinen, ahkera ja posiitivisen elämänasenteen omaava, kahden urheilullisen lapsen äiti. Huolehdin omasta hyvinvoinnistani ja jaksamisestani juoksemalla ja kävelylenkein raikkaassa ulko-ilmassa. Kaikenlainen liikunta ja luonnossa liikkuminen onkin vahvasti osa minua. Intohimoni on myös matkustelu, hyvän ruuan valmistaminen ja siitä nauttiminen rakkaiden ihmisteni ympäroimänä.
Niina
Mountain View

Valmistuin puhevammaisten tulkiksi vuonna 2017 Kaarinan sosiaali- ja terveysopisto Liviasta. Vahvuuteni tulkkaustyössä on yli 10 vuoden työkokemus kehitysvammaisten parissa. Arjen ja vapaa-ajan vietän perheeni kanssa yhdessä puuhaillen. Lisäksi pidän liikkumisesta, mökkeilystä ja matkustelusta.  Luonteeltani olen perusrauhallinen tyyppi, höystettynä positiivisella asenteella ja äitiyden mukanaan tuomalla kärsivällisyydellä.
Jenny


Valmistuin puhevammaisten tulkiksi ja kommunikaatio-ohjaajaksi keväällä 2018 Diakonia-ammattikorkeakoulusta. Katselen työmaailmaa vielä tuorein silmin, mutta intohimoni työhöni on todella suuri. Vapaa-aikani tykkään kuluttaa esimerkiksi minulle tärkeiden ihmisten seurassa tai luonnossa liikkuen. Olen luonteeltani iloinen ja nauran paljon, mutta olen myös nopeasti erilaisiin tilanteisiin sopeutuva sekä joustava, ja tarpeen vaatiessa naama vakavana.
Eveliina


Valmistuin puhevammaisten tulkiksi, kommunikaatio-ohjaajaksi ja kirjoitustulkiksi Diakonia-ammattikorkeakoulusta vuonna 2020. Tarjoan tulkkauspalvelua myös ruotsin kielellä. Olen valmis haastamaan itseäni ja sopeudun nopeasti uusiin tilanteisiin. Kanssani on helppo olla ja työskennellä, koska hyväksyn jokaisen omana itsenään. Työssä kiehtoo työn monipuolisuus sekä mahdollisuus kehittää omaa ammattitaitoaan. Vapaa-ajalla haastan itseäni pitkänmatkan juoksuharjoituksilla ja pyöräillyllä. Kun haluan ottaa rennosti, avaan kirjan tai vietän aikaa ystävien kanssa. Jag talar också svenska
 
Tulkkimme Jaana, Taina, Tuula, Veera ja Niina ovat suorittaneet puhevammaisten tulkin erikoisammattitutkinnon Kaarinan sosiaalialan oppilaitoksessa. Tutkinto edellyttää useamman vuoden työkokemusta alalta. Tulkkimme Jenny ja Eveliina ovat suorittaneet puhevammaisten tulkin opinnot Diakonia-ammattikorkeakoulussa. Työkokemuksemme koostuu eri puhevammaryhmien asiakkaista esim. kehitysvamma, autismi, afasia, cp-vamma ja etenevät neurologiset sairaudet. Kommunikoinnin eri menetelmiä ja apuvälineitä käytämme monipuolisesti ja asiakaslähtöisesti. Jo hankitun vankan ammattitaidon lisäksi haluamme ylläpitää ammattiosaamistamme osallistumalla monipuolisesti alan täydennyskoulutuksiin.

    Ota yhteyttä

    Anna palautetta

    Antamasi palaute on meille tärkeää - sen avulla voimme kehittää palvelujamme juuri oikeanlaisiksi.




    Skip to content