Nordic Art Hotel Lasaretti
TILAA UUSILLE AJATUKSILLE

Varaa huone

Tervetuloa keitaaseen keskellä kauneinta Oulua. Lasaretti on inspiroiva taide-, kokous- ja kongressihotelli, jossa on tilaa uusille ajatuksille. Ajattomina apukeinoina parempaan ajatteluun tarjoamme kohtaamisia taiteen, luonnon ja historian kanssa. Ravintolamme antimista saat energiaa keskittyä jokaiseen ainutkertaiseen päivään.

Taidehotelli

Kaikkialla tiloissamme kävijää tervehtii puolentuhannen teoksen kokoelma modernia pohjoissuomalaista nykytaidetta maalauksista veistoksiin ja installaatioihin. Esillä on muun muassa Martti Aihan ja Reijo Hukkasen veistoksia sekä Niilo Hyttisen ja Sinikka Tuomisen maalauksia.

Yksi taideteoksista on vaihtuva: pihapiiriä ympäröivä luontomaisema. Hupisaariin kuuluvan Lasaretinsaaren kiireettömässä miljöössä ajatukset virtaavat kuin joki hotellin ikkunoiden edessä.

Paikan historiaa värittävät kiehtovat henkilötarinat legendaarisesta ylihoitajatar Naima Kurvisesta vahtimestari Nukuttaja-Näyhään. Ylihoitajatar Kurvisen tarmokkuus ruokkii tänäkin päivänä Lasaretin henkistä maaperää. Johan Näyhä puolestaan toimii esimerkkinä ennakkoluulottomalle oppimiselle ja vastuullisiin askareisiin paneutumiselle.

Mikä sinun mielesi virvoittaa ja millaisen tarinan sinä tuot mukanasi Lasarettiin?

Tutustu tarinaamme!

Kaupungin kupeessa, puiston syleilyssä

Hotelli Lasaretti sijaitsee Oulujoen varressa Ainolan puiston ja Hupisaarten puistoalueen kainalossa 15 minuutin kävelymatkan päässä Oulun keskustasta. Rautatieasemalle ja linja-autoasemalle on matkaa vain kilometrin verran. Oulun lentokentältä ajomatka Lasarettiin kestää noin 20 minuuttia.

Hotellin piha-alueen lisäksi parkkipaikkoja löytyy lähistöltä Q-Parkista tai Autoheikistä.

Hotelli Lasaretissa yhdistyvät kauniisti moderni rakentaminen sekä vanhalta ajalta säästetyt historialliset rakennukset.

Ympäristö

Suositut matkailukohteet Tiedekeskus Tietomaa ja Oulun taidemuseo sijaitsevat aivan Lasaretin naapurissa. Puiston polkuja ja valkoisia puusiltoja seuraten pääsee suoraan Hupisaarille, kesäteatteriin, Pohjois-Pohjanmaan museoon ja Kauppatorille, jossa sijaitsevat myös Kauppahalli, kaupunginteatteri ja kirjasto.

Ainolan puistosta löytyvät Kiikkusaaren keskusleikkipuisto sekä mainiot lenkkipolut. Jokivarressa vastaan tulevat Merikosken kalatie ja Patosilta valoteoksineen. Oulujoen vastarannalla Tuiran uimaranta kutsuu virkistäytymään niin kesällä kuin talvellakin. Kesäaikaan uimarannalla on suosittu Oulun Rantasaunaseura ry:n Kesän Sauna, joka on joessa kelluva yleinen sauna.

Hotelli Lasaretin takapihalta löytyvät lohiportaat ja kaunis Ainolan puisto.
Hotelli Lasaretti Oulujoen toiselta puolelta kuvattuna.

Tilaa Uutiskirje

Haluatko pysyä ajantasalla Lasaretin uutisista ja eduista ?
 

Jätä sähköpostiosoitteesi, niin saat tietoa tuotteista, palveluista, tapahtumista sekä tarjouksista ensimmäisten joukossa. Voit lopettaa uutiskirjeen tilauksen milloin tahansa.